SEO-sökmotoroptimering

Öka din trafik med sökmotoroptimering
Få en offert

SEO optimering för ökad trafik till din hemsida

I Sverige sker det varje dag över 55 miljoner sökningar på Google, där de första 10 sökresultaten har en marknadsandel på 95%. Google är sökmotorn som används mest, totalt använder 95% av befolkningen Google som sökmotor. Genom att SEO optimera din hemsida hjälper vi dig hamna på förstasidan och attrahera kunder till din hemsida genom SEO. Men det räcker inte för oss utan vi konverterar dina besökare till kunder. Sökmotorer som Google använder olika algoritmer och rankingfaktorer för att bestämma vilka webbplatser som ska visas högst upp i sökresultaten. Dessa faktorer inkluderar bland annat relevans, kvalitet på innehåll, länkar, sidhastighet och användarupplevelse.

Sökningar varje dag i Sverige

%

Använder Google som sökmotor

Vill du få kostnadsfri SEO-analys?

Du behöver endast skicka URL länken till din hemsida och vi utför en gratis SEO analys som skickas till din mejladress. 

Vad är SEO?

SEO kommer från engelskans “search engine optimization” och går under namnet sökmotoroptimering i Sverige. SEO innebär optimering av hemsida baserat på algoritmer för att påverka placering i sökmotorer och leder till ökning för både kvaliteten samt kvantiteten på trafiken till din hemsida. När en sökmotor ska läsa av hemsidan använder den sig av crawlers, indexing och robotar. SEO är en viktig del av digital marknadsföring eftersom det hjälper till att locka kvalitativ trafik till en webbplats och därigenom öka försäljningen eller konverteringsgraden.

Vad innehåller en SEO analys?

När vi utför en analys finns det 5 huvudelement vi analyserar och avslutar med rapportering. Vi har utvecklat denna strategi då vi anser att det ger det bästa möjliga resultatet för att öka trafiken till din sida och implementera SEO optimering. Våra 5 kategorier är grunden till en lyckad SEO och vi lägger alltid 100% fokus på varje kategori.

 • Sökordsanalys
 • On Page SEO
 • Off Page SEO
 • Innehållsoptimering
 • Konkurrentanalys

Hur går SEO till?

Spindlar, robotar och crawlers

Crawels, som även kallas spindlar är automatiserade robotar som används för indexering och upptäckande av sidor på nätet. När du gör en sökning på Google gör du en sökning i Googles index av hemsidorIndex är en databas med lista över allt som finns på internet. Spindlarna börjar med att hämta ett par hemsidor till sökmotorns databas och följer sedan länkarna som finns på sidorna. Därefter hämtar spindlarna sidorna som länkarna pekar mot och följer den sidans länkar och det bara fortsätter. När spindlarna följer länkar kallas det fetching då de hämtar information till deras databas. 

Jobba med en SEObyrå

 

Att jobba med SEO är ett komplext arbete som även är tidskrävande. För att lyckas behövs bra kunskaper inom området och det är därför bra att vända sig till en SEO byrå för att få hjälp med optimeringen samt analysen. På Croseo ligger fokus på att dina kunder ska hitta dig. Trafik utan interaktion ger inga resultat, vi har därför utvecklat en metod som står ut från våra konkurrenter.

 

Hur ser SEO ut i Sverige?

 

Varje sekund sker det över 70.000 Google-sökningar vilket innebär flera biljoner sökningar varje dag. I Sverige sker det över 55 miljoner sökningar per dag varav 95% av dessa sökningarna stannar på första sidan. Genom sökmotoroptimering kan du vara bland de 95% som får all trafik till sin sida.

 

 

 

On page SEO – vad är det?

On-Page SEO handlar om att optimera innehållet och tekniken på webbsidan för att göra det lättare för sökmotorerna att förstå innehållet och leverera en bättre användarupplevelse för besökarna. Här är några av de viktigaste faktorerna för On-Page SEO:

Title Tag – Titel taggen är den text som visas högst upp på sökresultatsidan och är en av de viktigaste faktorerna för att ranka högt i sökmotorerna. Det är viktigt att använda relevanta sökord i titeln och att den är unik för varje sida på webbsidan.

Meta Description – Meta beskrivningen är den korta sammanfattningen som visas under titeln i sökresultaten. En bra meta beskrivning ska innehålla relevanta sökord och ge en tydlig beskrivning av innehållet på sidan.

Headings – Användningen av headings (H1, H2, H3 osv.) är viktigt för att organisera innehållet på sidan och göra det lättare för sökmotorer att förstå sidans struktur. Det är viktigt att använda relevanta sökord i headings för att hjälpa sökmotorer att förstå innehållet på sidan.

Innehåll – Innehållet på sidan är en av de viktigaste faktorerna för att ranka högt i sökmotorerna. Det är viktigt att skriva högkvalitativt och relevant innehåll som är anpassat till målgruppen och innehåller relevanta sökord.

Bilder – Att optimera bilder på sidan genom att använda relevanta filnamn och alt-text kan bidra till att förbättra användarupplevelsen och öka synligheten på sökmotorerna.

URL-struktur – En enkel och tydlig URL-struktur kan hjälpa sökmotorer att förstå sidans ämne och innehåll. Det är viktigt att använda relevanta sökord i URL:en.

Off page SEO – vad är det?

Off-Page SEO handlar om att bygga länkar och öka webbsidans auktoritet och trovärdighet genom att få länkar från andra webbsidor. Här är några av de viktigaste faktorerna för Off-Page SEO:

Länkar – Att bygga länkar från andra webbsidor till din webbsida kan öka webbsidans auktoritet och bidra till att förbättra sökmotorrankingen. Det är viktigt att bygga länkar från relevanta och högkvalitativa webbsidor. Du kan bygga länkar på olika sätt. Du kan hyra, köpa, nå ut till domäner som länkar till konkurrenter eller hitta domäner som nämner ert varumärke men inte länkar till er sida. 

Sociala Medier – Att ha en närvaro på sociala medier och att dela innehåll från din webbsida på sociala medieplattformar kan också bidra till att öka webbsidans auktoritet och synlighet. Genom att sprida ditt innehåll på sociala medier kan du locka mer trafik till din webbsida och bygga upp en större publik.

Citat och Närvaro på Webben – Att få citat och omnämnanden på andra webbsidor, till exempel genom gästinlägg på andra bloggar eller genom att få företagets information listad på andra webbsidor kan också bidra till att öka webbsidans auktoritet och synlighet. Det är viktigt att dessa citat och omnämnanden kommer från relevanta och högkvalitativa webbsidor.

Branding – Att bygga upp ett starkt varumärke och att synas på olika platser på nätet kan också bidra till att öka webbsidans auktoritet och synlighet. Detta kan inkludera att delta i evenemang och mässor, sponsring av lokala lag och organisationer eller att skapa samarbeten med andra företag eller influencers på nätet.

Användargenererat innehåll – Att uppmuntra användargenererat innehåll på din webbsida, till exempel genom att ha en blogg eller genom att inkludera möjligheter för användare att lämna omdömen och kommentarer, kan också bidra till att öka webbsidans auktoritet och synlighet. Användargenererat innehåll kan också bidra till att skapa en mer engagerande och interaktiv webbsida som besökare gärna återvänder till.

Frågor och svar om SEO-sökmotoroptimering

Hur lång tid tar SEO?

SEO är en långsiktig investering vilket innebär att det kan ta tid innan du får den önskade resultaten. Processen kan ta allt från 4-6 månader innan du börjar få resultat.

Varför behöver jag SEO?

Att ha en hemsida har blivit en oskriven norm bland företagande och är ett sätt för konsumenter och potentiella samarbetet att hitta dig på nätet och den informationen som de behöver. SEO hjälper dig synas på första sidan på sökmotorer och ökar chansen för sökare att hitta dig direkt efter en sökning. Kvantiteten och kvaliteten på din hemsida ökar och hjälper dina besökare se hur innehållet är relevant till deras sökord. SEO är lönsamt och ger bra varumärkeskännedom. Genom att hålla koll på din volym och trafik underlättar du även för dig själv när det är dags för kampanjer, du vet trots allt vilka sökord som ger resultat och vilka som inte ger resultat.

Vad kännetecknas som en bra länk?

Vikten av en bra länk är av stor betydelse för din SEO rankning. Det finns både bra och dåliga länkar. Det är viktigt att förstå skillnaden då vissa länkar kan skada din sida mer än nyttan den ger. Bra länkar behöver innehålla 6 olika faktorer: relevans, auktoritet, ankartext, dofollow länkar, trafik.

Vad är interna länkar?

En viktig del av SEO är att länka till andra sidor på din hemsida. Det gäller här att ha en strategi för dina länkar. Skriver du om hur man utför sökordsanalys för SEO kan du länka till din sida som handlar om SEO. Det gäller att länka till relevanta sidor.

Vad är externa länkar?

Att länka till externa länkar innebär att du länkar till andra hemsidor som inte är din egna. Vi säger att du skriver om en uppdatering som Google har gjort, du kan då länka till den sidan för att öka relevansen och visa att sidan handlar om just uppdateringen.

Vart ska jag inkludera sökordet?

Sökordet ska alltid finnas med i din meta titel, meta beskrivning, h1, h2 ,h3… tagg samt alt text för bilder. Genom att inkludera sökordet i dina titlar och alt text talar du om för sökmotorer att din sida handlar om just sökordet.’.

Vad är lokal SEO?

Local SEO handlar om att optimera en webbplats för att ranka högre för lokala sökningar. Detta inkluderar att ha en tydlig NAP (namn, adress, telefonnummer) på webbplatsen, skapa en Google My Business-profil, få recensioner och bygga högkvalitativa lokala länkar. När människor söker efter en produkt eller tjänst kan det förekomma att de letar efter ett lokalt företag. Vanligt kommande sökfraser innehåller en tjänst/produkt samt en stad som är lokal till kunden. Exempelvis om kunden söker efter bokhandel kan en sökning se ut som följande: “bokhandel i Malmö”. Det finns många olika metoder som kan användas för en öka din lokal närvaro. Recensioner på olika lokala sidor, NAP data, Google my business konto kan öka din lokala närvaro. 

Vad är sökordsanalys?

Sökordsanalys innebär analysering av sökord som potentiellt rankar din sida högre upp på sökmotorer. Sökordsanalys ger dig insikt på vad din målgrupp söker på och hjälper dig attrahera dem till din sida. För att lyckas med SEO behöver du synas på rätt sökord och meningar som är relevant till din målgrupp. Ditt nyckelsökord måste alltså matcha din målgrupps behov och intressen.

Kan sociala medier påverka min SEO?

Sociala medier bidrar inte med en direkt länkraft när vi pratar SEO men långsiktigt blir det en skillnad. Sociala medier är ett sätt att marknadsföra ditt innehåll och på så sätt få mer trafik till din sida som leder till en högre placering på sökmotorer. 

Varför är det viktigt att göra konkurrentanalyser?

Det finns alltid konkurrenter oavsett vilken bransch du befinner dig i. Att vara ett steg före sina konkurrenter är vad vi alla vill och detta kan möjliggöras genom att analysera konkurrenters SEO. Konkurrensanalys ger insikt om hur dina konkurrenter jobbar med SEO, vilka sökord som används, hur hemsidan är optimerad samt om det finns något värt att ta efter och även förbättra.

SEO Lund?

Lund, känd som Sveriges studentstad där det varje termin kommer studenter från olika städer runtomkring i Sverige för att studera på Lund universitet. Detta gör Lund till en perfekt stad för marknadsföring då du inte endast syns bland folket i Lund men runtomkring i Sverige. Vi kan hjälpa dig med SEO Lund.

SEO Stockhom?

Varje termin kommer det studenter från olika städer runtomkring i Sverige för att studera på karolinska institutet vilket gör det till en perfekt stad för marknadsföring då du inte endast syns bland folket i Stockholm men runtomkring i Sverige. Varje år kommer startas det även allt fler företag. Stockholm har en befolkning på ca 1 000 000 människor vilket ökar successivt varje år då. Du kan synas i stockhom med SEO Stockholm.

Vilka typer av sökord finns det?

 • Informativ
 • Navigerat
 • Komersiellt utredande 
 • Transaktionell

Vad är SEM?

SEM står för search engine marketing och är en form av PPC. På denna marknadsföringsmetod köper du sökord som du annonseras på i Google.

Kan specifika placeringar garanteras med SEO?

Det går inte att garantera specifika placeringar på sökmotorer genom SEO. Oavsett kunskap och expertis finns det ingen möjlighet att garantera en plats inom en given tid då sökmotorers algoritmer ständigt förändras.

Hur optimerar jag bilder?

När du ska optimera bilder utifrån SEO används alt-taggen där du ger namn och beskriver själva bilden. I alt-taggen bör ditt nyckelsökord även förekomma. Detta leder till att du även rankas på bilder i Google.

Varför ska min hemsida vara https?

Att din hemsida är https innebär att hemsidan är säker vilket är något som sökmotorer prioriterar när det kommer till din SEO. Skulle din hemsida vara http innebär det att den inte är säker och bör optimeras till https.

Hur kan jag göra min hemsida snabbare?

För att påverka laddningstiden för din hemsida bör du komprimera bilder och video innan de laddas upp för att minska storleken på filerna. För att testa din laddningstid kan du skriva in din hemsidas URL i Pagespeed.

Vilka former av ankartexter finns det?

Ankartext är den klickbara texten i en länk. Den ska vara relevant till sidan som du länkar till vilket innebär att den ska vara beskrivande. Ankartexten kan förekomma i fem olika former.

 

 • Exakt matchande – Texten speglar sidan den är länkad till.
 • Delvis matchning – En matchning där en variant av nyckelordet är med.
 • Varumärke – Texten kan vara namn på ett varumärke, exempelvis Croseo.
 • Naken länk – URL som används som en ankartext.
 • Generisk – Innehåller sökord som klicka här och läs mer om.
 • Bild – En bilds alt-attribut blir en ankartext.

Vad är on page SEO?

On page SEO innebär optimering av hemsidans interna faktorer. Det handlar om att påverka hur algoritmerna läser av din sida. Du kan påverka algoritmer genom innehållet, strukturen samt koden på din hemsida. On page SEO ger dig en chans att strategiskt placera dina nyckelord för att bli upptäckt och indexerad av sökmotorer. Genom att ha relevanta sökord på rätt plats på webbsidan kan man öka chansen att ranka högre för de sökord som är viktiga för webbplatsen.

Vad är off page SEO?

Off-page SEO handlar om att bygga högkvalitativa länkar till webbplatsen från andra relevanta webbplatser. Google ser inkommande länkar som en signal om att webbplatsen är värdefull och relevant, vilket kan bidra till en högre ranking. Det är dock viktigt att betona att kvaliteten på länkarna är viktigare än antalet länkar.

Vad är meta titel och meta beskrivning?

Meta titeln och beskrivningen är vad man ser på sökresultaten. Meta titeln är titeln av din sökresultat och den ska vara under 60 tecken. Meta beskrivningen är beskrivningen under titeln som sammanfattar vad sidan handlar om och ska vara runt 160 tecken. Det är viktigt att skriva texter som attraherar besökarna att klicka på din sida. 

Vad innebär en dålig länk?

Länkar avsedda att manipulera din rankning i sökmotorer bryter mot bland annat Googles riktlinjer. Det finns 10 faktorer som kännetecknar en dålig länk: 

Vad är Aida modellen?

AIDA modellen är en effektiv modell när det kommer till att skriva övertygande och engagerade texter. Modellen består av medvetenhet, intresse, önskan och slutligen handling.

Vad är innehållsanalys?

Innehållsanalys är en metod som tillämpas för att identifiera mönster i kommunikationen. Genom innehållsanalys kan du fokusera på att skapa värdefull, relevant och koncist innehåll som lockar och bibehålla en målgrupp som i sin tur leder till en ökad interaktion av dina besökare. Den ökade interaktionen leder till bättre rankning på sökresultat. 

SEO Malmö?

Malmö är Sverige tredje största stad med en befolkning på ungefär 300 000 människor vilket gör det perfekt för att attrahera lokala kunder genom SEO Malmö. Staden är även belägen på stranden med attraktiva områden som västra hamnen vilket attraherar turister på sommaren. 

SEO Helsingborg?

Helsingborg har en befolkning på 150 000 invånare vilket gör staden optimal för SEO. Du kanske tänker på Helsingborg IF när vi säger Helsingborg men vi tänker på möjligheterna för ditt företag genom SEO Helsingborg.

Vad är ”long tail” sökord?

Long tail sökord är sökfraser som innehåller flera ord. “Hur gör jag min hemsida snabbare” är ett exempel på long tail sökord. Dessa sökfraser har mindre i trafik men enklare att rankas på.

Vad är CRO-konverteringsoptimering?

CRO står för konverteringsoptimering och det går ut på att optimera kundresor på hemsidor så att man får besökare att ta den handling som sidan har som primärmål.

Vad är mobil SEO?

Med en allt större andel av internetanvändningen från mobila enheter har mobile SEO blivit allt viktigare. Det handlar om att optimera webbplatsen för mobilanvändare genom att använda responsiv design, snabb sidhastighet och mobilvänligt innehåll.

Location

Turning Torso 6004,
211 15 Malmö,
Skåne, Sverige

+46(0)763099293

info@croseo.se

Följ oss på sociala medier