Sökordsanalys

Hitta dina rätta kunder med en sökordsanalys
Få offert på en sökordsanalys

Hitta sökord med CROSEO

Steg 1: Konsultation

 

Grunden till ett bra samarbete är en bra dialog. Vi vill därför lära känna dig för att få förståelse över din bransch, vilka produkter/tjänster ditt företag erbjuder samt era konkurrenter. Genom att lära känna er kan vi lära känna era kunder. Under konsultationen för en sökordsanalys kommer vi att arbeta tillsammans med er för att identifiera de viktigaste sökorden som användarna söker efter inom branschen. Detta kan inkludera att använda verktyg som Google Keyword Planner eller andra sökordsanalysverktyg för att identifiera sökord med hög sökvolym och låg konkurrens.

Steg 2: Analys

 

Efter konsultationen påbörjar vi analyseringen av sökord. Vi kommer analysera sex faktorer för att ta fram sökorden som är bäst lämpliga till ditt företag:

  • Er nuvarande placering på Google.
  • Kategori av sökord.
  • Volym och trend.
  • Interaktion.
  • Konkurrenter samt deras val av sökord.
  • Hur ni ligger till i jämförelsevis med era konkurrenter.

 

Steg 3: Rådgivning och genomförande

Efter analysen kommer vi presentera sökorden vi tagit fram till dig samt jämföra med tidigare sökord. Sökorden vi tar fram anpassas efter just din bransch, vilka dina kunder är samt vilka sökord dina konkurrenter använder. Därefter sker genomförandet och vi optimerar nu sökorden för att öka din synlighet bland dina befintliga samt framtida kunder. 

Vad är sökordsanalys?

Sökordsanalys är precis som det låter, analysering av sökord för att ranka din sida högre upp på sökmotorer. Sökordsanalys används för att se vad din potentiella målgrupp söker på och hjälper dig att nå målgruppen mer effektivt. Med andra ord kopplas ditt företag med dina kunder. 

För att lyckas med din sökmotoroptimering behöver du synas på rätt sökord och mening. Det är av högsta betydelse att ditt sökord matchar din målgrupps behov och intressen. Sökordsanalys är en långsiktig investering och det är därför viktigt att optimera rätt ord redan från start.

Vad är sökord?

 

Sökord är ord och fraser som används vid en sökning på sökmotorer. Sökordet ska matchar din sida med ord som människor söker på. Om exempelvis ett sökord är skönhetsklinik ska din sida matcha med “skönhetsklinik”. Sökord kategoriseras i fyra delar:  informativ, navigerat, kommersiellt utredande och transaktionell.  

Kategoerier av sökord

 

Informativ

Man vill ha kunskap inom ett ämne. Frågor som hur, var, vad, varför kan komma att använda med dessa sökord. 

 

Navigerat

Här har man kunskap om ämnet. Kan vara namn på varumärke, namn på en produkt eller namn på en tjänst

 

Kommersiellt utredande

Information om framtida köp. Kan vara jämförelse mellan produkter, recensioner, produkts attribut. 

 

Transaktionell

Information om nutida köp. Sökord som köp, pris på en produkt samt beställ kan förekomma.

Sökordsoptimering

Med sökordsoptimering ökar du chansen för att rankas på Google. SEO optimera din sida redan idag!

Hur fungerar sökordsanalys?

Det finns inte endast ett sätt att göra sökordsanalys utan flera. Det finns flera olika verktyg och metoder som kan användas när det kommer till att analysera sökord. Alla SEO specialister har olika preferenser gällande vilket verktyg och vilken metod som ska användas. Det kan vara så enkelt som att direkt använda Googles sökordsruta och testa olika sökord. Sökordsanalys handlar om att se volymen på trafiken som sökningarna drar till sig. Genom att använda dig av verktyg som Ahrefs eller Google trends kan du se vilka ord som är mest eftertraktade. När du har fått resultatet kan du påbörja din optimering genom att applicera ordet på din sidas titel och meta beskrivning. När sökord analyseras finns det fyra viktiga komponenter att ta i beaktning.

På CROSEO har vi utvecklat unika metoder för att ta fram en sökordsanalys som är anpassad efter varje enskilt företags behov och bransch. Vi har arbetat med sökordsanalys i flera år och har hjälpt både stora och små företag att optimera sin webbsida och öka sin synlighet på sökmotorerna.

Vår process för sökordsanalys inkluderar att först identifiera relevanta sökord för företagets bransch och målgrupp. Detta gör vi genom att använda avancerade verktyg och tekniker för att analysera konkurrenternas sökordsstrategier och för att identifiera sökord med hög sökvolym och låg konkurrens.

Vi går också igenom företagets befintliga webbsida och identifierar eventuella brister eller områden som kan förbättras för att öka webbsidans synlighet på sökmotorerna. Utifrån denna information skapar vi en sökordsstrategi som är skräddarsydd för varje enskilt företag.

Vår erfarenhet av att arbeta med både stora och små företag har gett oss en unik förståelse för de utmaningar som företag kan möta när det gäller att optimera sin webbsida för sökmotorerna. Vi har utvecklat en rad tekniker och strategier som är anpassade för varje företags unika behov och som kan hjälpa dem att nå sina mål när det gäller sökordsoptimering och konverteringsfrekvens.

På CROSEO är vi stolta över att erbjuda våra kunder en sökordsanalys som är anpassad efter deras specifika behov och som hjälper dem att öka trafiken till sin webbsida och öka sin synlighet på sökmotorerna. Vi är redo att hjälpa dig och ditt företag att nå era mål när det gäller sökordsanalys och sökmotoroptimering.

Volym

Visar hur många gånger per månad ett ord söks på i genomsnitt. Det är antalet sökningar som gäller och inte personer. 

Interaktion

Visar interaktioner efter sökningar, alltså antalet klick som sker efter en sökning på nyckelordet.

Konkurrenter (KD)

Visar vilka nyckelord dina konkurrenter använder, ju högre organisk konkurrens ju tuffare blir det att rankas i Google. Detta görs genom en konkurrensanalys.  

Return rate (RR)

Visar hur många gånger en person söker på samma ord under loppet av en månad.

5 SEO verktyg för att hitta bra sökord

Google Sökordsplanerare (Gratis)

 

Googles sökordsplanerare (Google Keyword planner) är ett av de vanligaste verktygen för att få en uppksattning på antalet sökningar ett sökord har.  Det är gratis att använda verktyget men du behöver ett Google ads konto.

Google trends (Gratis)

 

Även Google trends är ett gratis verktyg att använda för att hitta sökord. Google trends är bra att använda för att se om ett sökord har volym där du kan jämföra uppdelning efter underregion. Första steget är att skriva in sökorden som du vill använda. Det gör du efter att ha kommit in på sidan. Därefter kommer du se statistik på volym som de olika sökorden har.

 

Ahrefs (Från 910 kr/mån)

Ahrefs är ett utav de mest populära verktygen när det kommer till SEO. Genom Ahrefs kan du analysera dina konkurrenters sökord men det slutar inte där. Ahrefs är nämnigen gjord för backlinks. Med verktyget kan du även se vilka domäner och sidor som länkar till dina konkurrenter samt ifall det finns några brutna länkar på din egna hemsida. Sökorden uppdatteras kontinuerligt vilket innebär att du får uppdaterade resultat. Befintliga sökord på din hemsida analyseras även och du kan se över dina egna sökord hur enkelt som helst.

 

SEMrush (Från 1100 kr/mån)

Likt Ahrefs är SEMrush också ett populärt SEO verktyg för att optimera din hemsida. Med SEMrush kan du se över dina sökord, hitta nya sökord, få analys på dina backlinks, analys på din domän och analys din hemsida (site audit). Alla funktioner du vill ha när du jobbar med SEO finns hos SEMrush. Över 7 miljoner människor använder SEMrush som deras verktyg för SEO. Verktyget fokuserar på sökord vilket är motsatts till Ahrefs som fokuserar på länkar. 

 

Ubersuggest (Från 299 kr/mån)

De flesta som jobbar med SEO känner igen namnet Neil Patel. Han lägger regelbundet upp bloggar och videor om hur man kan förbättra sin SEO. Ubersuggest är skapad av Neil Patel och erbjuder liknande funktioner som Ahrefs och SEMrush. Med Ubersuggest kan du genomföra sökordsanalys, analysera inlänkar, göra site audit samt hålla koll på hur dina sökord rankas i SERP. 

Sökordsanalys i praktik

Sökordsanalys

%

Googles marknadsandel

%

Söktrafiken för topp 10 resultaten på Google

Så hittar du rätt sökord

Att hitta rätt sökord är avgörande för att skapa effektiva sökningar på internet. Oavsett om du söker efter information, produkter eller tjänster, är det viktigt att välja sökord som är relevanta för dina behov och ger de resultat du söker efter. Här är några tips för att hitta rätt sökord:

Definiera din sökfråga: Innan du börjar söka, ta dig tid att definiera exakt vad du söker efter. Ju tydligare och mer specifik din sökfråga är, desto lättare blir det att hitta relevanta sökord.

Använd sökordsverktyg: Det finns många gratisverktyg tillgängliga som kan hjälpa dig att hitta relevanta sökord. Exempel på verktyg är Google Trends, Google AdWords Keyword Planner och SEMrush. Dessa verktyg ger dig information om sökvolym, konkurrens och andra viktiga faktorer som kan hjälpa dig att välja de bästa sökorden.

Undersök din målgrupp: Om du söker efter sökord för marknadsföringssyften är det viktigt att förstå din målgrupp. Vilka ord och fraser skulle de använda för att söka efter din produkt eller tjänst? Tänk på deras demografi, intressen och beteenden för att hitta de bästa sökorden.

Använd synonymer och beskrivande ord: Tänk på olika synonymer och beskrivande ord som kan användas för att beskriva det du söker efter. Använd dessa ord tillsammans med dina huvudsökord för att utöka din sökning och hitta mer relevanta resultat.

Testa och justera: Testa olika sökord och kombinationer för att se vilka som ger de bästa resultaten. Justera sedan dina sökningar baserat på resultaten du får för att hitta de mest relevanta sökorden.

Att hitta rätt sökord kan ta lite tid och ansträngning, men det är värt det för att hitta de mest relevanta och användbara resultaten. Genom att följa dessa tips kan du förbättra din sökupplevelse och hitta de bästa sökorden för dina behov.

Frågor och svar om sökordsanalys

Hur kan jag hitta sökord gratis?

För att hitta volymen på sökord finns det flera olika program och system som kan användas kostnadsfritt. Sökordsplaneraren, Ahref, Ubersuggest, AnswerThePublic och Google trends är exempel på kostnadsfria system som kan användas för sökordsanalys.

Vilka sökord används mest?

För att se volka sökord som används mest inom din bransch behöver du utföra sökordsanalys där du mäter volymen. Det du ser är genomsnitten som söks på det eftertraktade sökordet varje månad.

Vad är sökordsplaneraren?

Sökordsplaneraren är en del av Google ads och tillåter dig söka efter sökord och fraser för att hitta det som är mest relevant för ditt företag. Det är även kostnadsfritt.

Vad är lokal SEO?

När människor söker efter en produkt eller tjänst kan det förekomma att de letar efter ett lokalt företag. Vanligt kommande sökfraser innehåller en tjänst/produkt samt en stad som är lokal till kunden. Exempelvis om kunden söker efter bokhandel kan en sökning se ut som följande: “bokhandel i Malmö”. Det finns många olika metoder som kan användas för en öka din lokal närvaro. Recensioner på olika lokala sidor, NAP data, Google my business konto kan öka din lokala närvaro. 

Varför är det viktigt att göra konkurrentanalyser?

Det finns alltid konkurrenter oavsett vilken bransch du befinner dig i. Att vara ett steg före sina konkurrenter är vad vi alla vill och detta kan möjliggöras genom att analysera konkurrenters SEO. Konkurrensanalys ger insikt om hur dina konkurrenter jobbar med SEO, vilka sökord som används, hur hemsidan är optimerad samt om det finns något värt att ta efter och även förbättra.

Vad är sökordsplanering?

Sökordsplanering är processen att identifiera och prioritera sökord som är mest relevanta för din webbplats och målgrupp. Detta involverar att använda sökordsverktyg för att hitta sökord med hög sökvolym och låg konkurrens som kan användas för att optimera innehåll och webbsidor.

Hur kan man utvärdera effektiviteten av sin sökordsanalys?

Att utvärdera effektiviteten av din sökordsanalys involverar att spåra och mäta sökordspositioner, trafik och konverteringar. Detta kan göras med hjälp av analysverktyg, såsom Google Analytics och SEMrush, för att se vilka sökord som driver mest trafik och konverteringar. Det är också viktigt att tänka på långsiktiga resultat och att justera din sökordsstrategi när det behövs för att fortsätta att optimera för sökmotorer och användare.

Hitta rätt sökord

En viktig del av sökordsanalys är att hitta rätt sökord. Det gäller här att lära känna din målgrupp och förstå meningen bakom sökningarna som sker. För att hitta rätt sökord kan du anaysera dina konkurrenter för att vilka sökord de använder för att nå sin målgrupp.

Vad är sökord Google?

I Sverige sker det varje dag över 55 miljoner sökningar på Google, där de första 10 sökresultaten har en marknadsandel på 95%. Google är sökmotorn som används mest, totalt använder 95% av befolkningen Google som sökmotor. 

Vad är Aida modellen?

AIDA modellen är en effektiv modell när det kommer till att skriva övertygande och engagerade texter. Modellen består av medvetenhet, intresse, önskan och slutligen handling.

Vad är innehållsanalys?

Innehållsanalys är en metod som tillämpas för att identifiera mönster i kommunikationen. Genom innehållsanalys kan du fokusera på att skapa värdefull, relevant och koncist innehåll som lockar och bibehålla en målgrupp som i sin tur leder till en ökad interaktion av dina besökare. Den ökade interaktionen leder till bättre rankning på sökresultat. 

Varför är sökordsanalys viktig för SEO?

Sökordsanalys är viktig för SEO eftersom det hjälper dig att identifiera de sökord som potentiella besökare använder för att hitta din webbplats. Genom att optimera ditt innehåll och dina webbsidor för dessa sökord kan du förbättra din synlighet i sökresultaten och locka fler besökare till din webbplats.

Vilka faktorer bör man ta hänsyn till vid sökordsanalys?

Några faktorer som man bör ta hänsyn till vid sökordsanalys är sökvolym, konkurrens, relevans för din webbplats och målgrupp, sökordstrend, sökordstyper och sökordsdensitet. Det är också viktigt att tänka på vad användare söker efter när de söker efter din typ av innehåll.

Vilken roll spelar sökord i titlar och meta-beskrivningar för SEO?

Sökord i titlar och meta-beskrivningar är viktiga för SEO eftersom de ger en kort sammanfattning av vad webbsidan handlar om för både sökmotorer och användare. Att inkludera relevanta sökord i titlar och meta-beskrivningar kan förbättra din synlighet i sökresultaten och öka chanserna att användare klickar på din länk.

Location

Turning Torso 6004,
211 15 Malmö,
Skåne, Sverige

+46(0)763099293

info@croseo.se

Följ oss på sociala medier