Sök med bild

Sök med bild på Google: En enkel guide

I dagens digitala värld där bilder har en central roll i vårt sätt att kommunicera och interagera, har förmågan att söka efter och identifiera bilder blivit allt viktigare. Google har tagit sig an detta behov genom att erbjuda en funktion som kallas “sök med bild”. Denna guide går igenom allt du behöver veta för att använda denna funktion effektivt.

Vad är sök med bild?

“Sök med bild” är en avancerad funktion från Google som låter dig använda bilder istället för ord för att söka på internet. Den här funktionen är särskilt användbar när du har en bild men behöver mer information om den, som när du vill hitta ursprunget till en bild eller upptäcka liknande bilder online.

Hur använder man sök med bild?

Att använda Googles sök med bild är enkelt och intuitivt. Här är de grundläggande stegen:

Besök Google Bilder: Gå till Google Bilder (images.google.com).

 • Klicka på kameraikonen: Du kommer att se en kameraikon i sökfältet. Klicka på den.
 • Ladda upp en bild eller ange URL: Du kan antingen ladda upp en bild direkt från din dator eller mobil, eller klistra in URL:en för en bild du hittat online.
 • Analysera sökresultaten: Google kommer att visa dig resultat som liknar din bild, inklusive andra platser där bilden kan ha använts.

Fördjupning i sök med bild

Förutom de grundläggande stegen, finns det flera sätt att fördjupa din användning av sök med bild:

 • Använd mobilen: Du kan använda sök med bild direkt från din mobil genom Googles app. Det är perfekt när du är på språng och stöter på något du snabbt vill söka information om.
 • Bildigenkänningsteknik: Google använder avancerad bildigenkänningsteknik för att analysera bildens innehåll och hitta liknande bilder. Detta inkluderar att identifiera objekt, platser och till och med ansikten i vissa fall.

Praktiska användningsområden för sök med bild

Sök med bild kan användas i en mängd olika scenarier:

 • Identifiera produkter: Hitta var du kan köpa en viss produkt eller hitta liknande produkter online.
 • Utbildning och forskning: Använd funktionen för att identifiera historiska platser, konstverk eller sällsynta växter och djur.
 • Resor och upptäckter: När du reser kan du använda sök med bild för att lära dig mer om intressanta platser och landmärken du stöter på.
 • Kontrollera bildens autenticitet: Använd sök med bild för att se om en bild har manipulerats eller använts i ett annat sammanhang, vilket är särskilt användbart i tider av fake news.

Tips för effektivare sökresultat

För att få ut det mesta av sök med bild, tänk på följande tips:

 • Bildkvalitet: Använd högupplösta bilder för bättre resultat.
 • Specifikhet: Om du söker efter något specifikt i en bild, som ett visst objekt eller en symbol, fokusera bilden på det elementet.
 • Uppdateringar: Google uppdaterar ständigt sin teknik, så håll utkik efter nya funktioner och förbättringar.

Slutsats

Googles sök med bild är en revolutionerande funktion som öppnar upp nya möjligheter för att utforska och förstå världen runt oss. Oavsett om du är en nyfiken utforskare, en passionerad fotograf eller någon som bara vill veta mer om en bild du har hittat, är sök med bild ett kraftfullt verktyg i din digitala verktygslåda.

Samin Panah

Samin Panah

Grundare CROSEO

Hjälp med digital marknadsföring?

Har du funderingar gällande digital marknadsföring? Vi är ganska trevliga och vänliga, så prova kontakta oss så kontaktar vi dig för att ha en skön pratstund helt enkelt!

Location

Turning Torso 6004,
211 15 Malmö,
Skåne, Sverige

+46(0)763099293

info@croseo.se

Följ oss på sociala medier