Skapa en hemsida med WordPress

Vi hjälper dig skapa en hemsida med WordPress

Skapa en hemsida med WordPress

WordPress är det vanligaste CMS systemet och används av företag världen över. WordPress är enkelt att använda och har obegränsade utvecklingsmöjligheter. Men hur väl bra är systemet nät vi tänker på SEO?

Jo, systemet är SEO vänligt och innehåller flera plugins för att du ska kunna synas på Google.

 

Men hur skapar jag en hemsida med WordPress?

 

Jag kommer gå igenom steg för steg hur du själv kan skapa en hemsida med WordPress.

 

Köp domän

Första steget är att köpa en domän till din hemsida. Domänen är namnet på din hemsida. Ett exempel på domän är Croseo.se. För att köpa domän behöver du besöka en webbhotell som exempelvis One.com. För att se ifall en domän är ledig kan du söka på namnet direkt på sidan.

 

Klart? Låt oss gå vidare.

 

Installera WordPress

Det finns två olika alternativ för att installera WordPress. Jag kommer gå igenom hur du kan använda din webbhotells en klicksinstallation som kommer upp när du köper din domän.

 

  1. Logga in på ditt webbhotell.
  2. Gå vidare till kontrollpanelen.
  3. Leta reda efter WordPress eller en ikon som heter webbplatsinstallation.
  4. Välj ditt domännamn.
  5. Välj att installera och följ anvisningarna.

 

Välj tema för din hemsida

Nästa steg är att välja ett tema som passar ditt företag. För att välja tema behöver du gå in i administrationspanelen och klicka på utseende. Du kommer nu kunna se flera teman som du kan ladda ner. 

Skapa sidor

Nu kommer det spännande, att skapa sidor såklart. För att skapa sidor behöver du igen gå in i administrationspanelen och trycka på sidor som du kan hitta på vänster fält. Efter att du har tryckt på sidor trycker du på skapa ny och du kommer till en sida som liknar en Word-fil. Inget du inte känner igen. Här kan du skriva texter, lägga till bilder och annat som du vill. När du känner dig klar är det bara att publicera. Nu är din sida uppe!

Lägg till en meny

Men självklart vill du ha en meny, vem vill inte?

 

För att lägga till en meny behöver du återigen gå in i administrationspanelen, därefter trycker du på utseende där du kommer hitta meny. Klicka på meny. Leta upp din sida i fältet ”Sidor” och klicka i rutan. Sista steget är att du klicka  på ”Lägg till i menyn”.

 

Grattis, nu har du skapat dig en hemsida.

 

Location

Turning Torso 6004,
211 15 Malmö,
Skåne, Sverige

+46(0)763099293

info@croseo.se

Följ oss på sociala medier