5 tips för förbättrad SEO på din hemsida

SEO optimering tips

Optimera hemsidan för sökmotorer

När du gör en sökning på Google sker sökning i Googles index av hemsidor. Index är en databas med lista över allt som finns på internet. Spindlarna börjar med att hämta ett par hemsidor till sökmotorns databas och följer sedan länkarna som finns på sidorna. Därefter hämtar spindlarna sidorna som länkarna pekar mot och följer den sidans länkar och det bara fortsätter. 

När du skapar en sida måste du optimera hemsidan för sömotorer. Detta innebär att du talar om för sökmotorer vad din sida handlar om och hur det är relevant till sökordet. 

SEO optimering tips

Det finns flera saker du kan göra för att tala om för sökmotorer vad din sida handlar om och nedan kommer vi lista 5 tips på hur du kan optimera hemisdan för sömotorer. 

Tips 1 - inkludera sökordet i titlar och beskrivningar

Första tipset vi kan ge är att alltid ha med sökordet i din meta titel, meta beskrivning, h1, h2 ,h3… tagg samt alt text för bilder. Genom att inkludera sökordet i dina titlar och alt text talar du om för sökmotorer att din sida handlar om just sökordet. Säg att vi är en seo byrå i Lund och vill synas på sökordet “SEO Lund”. Meta titeln kan se ut som följande:

“SEO Lund? Vi hjälper dig attrahera kunder i Lund | CROSEO”

Meta beskrivningen kan se ut som följande: 

“Vill du synas i lund? Med SEO Lund hjälper vi dig attrahera fler besökare till din hemsida och även konvertera de till kunder.”

H1 tagg kan se ut som följande: 

“SEO Lund – Öka din närvaro i Lund”

Tips 2 - använd Google för sökord

Använd Google som vertyg för att undersöka relevanta underrubriker. För att din sida ska förhålla sig så relevant som möjligt till sökordet är ett tips att söka på det utvalda sökordet och använda Googles “relevanta sökningar” för att hitta underrubriker till din sida. Då Google redan finner sökorden relevanta är det en bra idé att inkludera sökorden/fraserna i din sida. 

 

Ett exempel är ifall jag ska skriva om ämnet “SEO hemsida”. Genom att söka på SEO hemsida rekomenderar Google relaterade ämnen som “SEO optimering tips”, “Optimera hemsidan för sökmotorer”, “SEO hur gör man”. Dessa sökfraser kommer hjälpa mig tala om för sökmotorer att mitt innehåll är relevant till “SEO hemsida”. 

Tips 3 - analysera dina konkurrenters SEO på deras hemsida

Analysera vilka sökord”/sökfraser dina konkurrenter rankas på. Genom att analysera de sidorna som presterar bäst på det utvalda sökordet kan du se vilka sökord dina konkurrenter valt för att hålla sig relevant gentemot sökordet. Ta de 3 första sökresultaten och analysera vilka sökord som förekommer i minst två av sidorna. Detta sökordet kan du då använda dig av för att hålla dig relevant. 

Tips 4 - komprimera bilder och video för bättre SEO på hemsidan

Komprimera dina bilder och videos. För att påverka laddningstiden för din hemsida bör du komprimera bilder och video innan de laddas upp för att minska storleken på filerna. För att testa din laddningstid kan du skriva in din hemsidas URL i Pagespeed.

Tips 5 - designa din hemsida för mobilen

Designa din hemsida för mobilen. Andelen svenskar som använder internet i sina mobiltelefoner ökar ständigt varje år och ligger idag på över 90%. Även användningen av surfplattor ökar varje år. Det är därför viktigt att optimera din sida så att den passar alla olika skärmar. Tänk därför på att alltid designa din hemsida så att det även ser snyggt ut på mobilen,

Syns du på Google?

Genom att SEO optimera din hemsida hjälper vi dig hamna på förstasidan och attrahera kunder till din hemsida genom SEO. Med sökordsanalys kan vi mäta volymen på sökord som din målgrupp söker på. 

Frågor och svar om SEO

Vad är SEO?

SEO innebär optimering av en hemsida baserat på algoritmer för att öka placering i sökmotorer för att öka trafiken till din hemsida. Varje dag söks det mer än 55 miljoner gånger på Google i Sverige där 95% stannar på den första sidan på sökresultaten. Totalt använder 95% av befolkningen Google som sökmotor och det är därför viktigt att hamna på förstasidan och attrahera kunder till din hemsida genom SEO

Hur lång tid tar SEO?

SEO är en långsiktig investering vilket innebär att det kan ta tid innan du får den önskade resultaten. Processen kan ta allt från 4-6 månader innan du börjar få resultat.

Varför är det viktigt att göra konkurrentanalyser?

Det finns alltid konkurrenter oavsett vilken bransch du befinner dig i. Att vara ett steg före sina konkurrenter är vad vi alla vill och detta kan möjliggöras genom att analysera konkurrenters SEO. Konkurrensanalys ger insikt om hur dina konkurrenter jobbar med SEO, vilka sökord som används, hur hemsidan är optimerad samt om det finns något värt att ta efter och även förbättra.

SEO betyder?

SEO kommer från engelskans “search engine optimization” och går under namnet sökmotoroptimering i Sverige.

Hur är sökmotoroptimerng och Google kopplat?

I Sverige sker det varje dag över 55 miljoner sökningar på Google, där de första 10 sökresultaten har en marknadsandel på 95%. Google är sökmotorn som används mest, totalt använder 95% av befolkningen Google som sökmotor.

Vad är meta titel och meta beskrivning?

Meta titeln och beskrivningen är vad man ser på sökresultaten. Meta titeln är titeln av din sökresultat och den ska vara under 60 tecken. Meta beskrivningen är beskrivningen under titeln som sammanfattar vad sidan handlar om och ska vara runt 160 tecken. Det är viktigt att skriva texter som attraherar besökarna att klicka på din sida. 

Vad är innehållsanalys?

Innehållsanalys är en metod som tillämpas för att identifiera mönster i kommunikationen. Genom innehållsanalys kan du fokusera på att skapa värdefull, relevant och koncist innehåll som lockar och bibehålla en målgrupp som i sin tur leder till en ökad interaktion av dina besökare. Den ökade interaktionen leder till bättre rankning på sökresultat. 

Location

Turning Torso 6004,
211 15 Malmö,
Skåne, Sverige

+46(0)763099293

info@croseo.se

Följ oss på sociala medier