När kom google?

Vi går igenom när Google kom

Google: En enkel guide till dess historia och framgång

När vi tänker på internet idag, tänker vi ofta på Google. Men hur började Google, och hur blev de så stora? Låt oss ta en titt på deras resa från ett universitetsprojekt till en världsledande teknikjätte.

Början: Ett universitetsprojekt

Google började som ett projekt av två studenter, Larry Page och Sergey Brin, på Stanford University 1996. De ville skapa en ny typ av sökmotor som kunde hitta den bästa informationen på internet snabbare och mer exakt än andra sökmotorer på den tiden.

När grundades Google?

Google blev ett eget företag den 4 september 1998. De började i ett litet garage, vilket är ganska fantastiskt när man tänker på hur stort företaget är idag. Deras sökmotor blev snabbt populär eftersom den gav bättre och snabbare resultat än många andra sökmotorer.

Utveckling och expansion

Google växte snabbt. De lanserade tjänster som Gmail, som är en e-posttjänst, Google Maps för kartor och vägbeskrivningar, och Google Chrome, en webbläsare. De skapade även Android, ett operativsystem för mobiltelefoner, vilket blev väldigt populärt.

Google Idag: Mer än en sökmotor

Idag är Google mycket mer än bara en sökmotor. De har ett moderbolag som heter Alphabet Inc. Alphabet jobbar med många olika saker, som att utveckla artificiell intelligens och självkörande bilar. Google är en stor del av våra dagliga liv och fortsätter att innovera och skapa nya produkter.

Googles påverkan på världen

Googles påverkan på världen är enorm. De har förändrat hur vi söker efter information, kommunicerar, och använder teknik. Deras produkter och tjänster används av miljarder människor över hela världen varje dag.

Google och framtiden

Framtiden ser ljus ut för Google. De fortsätter att utforska nya teknologier och områden. Med deras investeringar i forskning och utveckling, kan vi förvänta oss att se mer spännande innovationer från Google i framtiden.

En inspirerande resa

Googles resa från ett garage till att bli en global teknikjätte är verkligen inspirerande. De visar hur innovation, hårt arbete och en klar vision kan förändra världen. Det är spännande att tänka på vad Google kommer att göra härnäst.

 

Samin Panah

Samin Panah

Grundare CROSEO

Hjälp med digital marknadsföring?

Har du funderingar gällande digital marknadsföring? Vi är ganska trevliga och vänliga, så prova kontakta oss så kontaktar vi dig för att ha en skön pratstund helt enkelt!

Location

Turning Torso 6004,
211 15 Malmö,
Skåne, Sverige

+46(0)763099293

info@croseo.se

Följ oss på sociala medier