Hur tjänar man pengar på tiktok

En komplett guide.

Vad är TikTok och hur börjades allt?

TikTok är en social media-app som möjliggör skapandet och delandet av korta videoklipp med olika filter, musik och andra effekter. Appen är känd för att ha en yngre målgrupp och har blivit extremt populär över hela världen.

TikTok började som en app som hette Douyin, som lanserades i Kina av företaget ByteDance år 2016. Douyin blev mycket populär i Kina, och företaget beslutade sig för att lansera en internationell version av appen under namnet TikTok år 2017.

TikTok började få popularitet i Asien och Europa, men det var inte förrän år 2018 som appen verkligen tog fart globalt. Appen växte snabbt och blev en av de mest nedladdade apparna i världen under år 2019. TikTok har nu över en miljard användare globalt och har blivit en av de mest populära sociala mediaplattformarna.

TikTok har blivit känt för sitt unika format av korta, kreativa videoklipp som oftast innehåller musik eller dans. Appen har också blivit en plattform för användargenererat innehåll, vilket har lett till att många användare har fått en stor följarskara genom att skapa populära videor.

TikTok har också haft viss kritik på grund av sin användning av användardata och dess relation till den kinesiska regeringen. Appen har dock vidtagit åtgärder för att adressera dessa bekymmer, som att skapa ett transparenscenter för att visa hur användardata hanteras och utöka sin lokala infrastruktur i andra länder för att minska sin beroende av sin kinesiska modersida.

Hur tjänar man egentligen pengar på TikTok?

TikTok har blivit en av de mest populära plattformarna för sociala medier idag. Med över en miljard användare runt om i världen har plattformen blivit en viktig kanal för marknadsföring och influencer-kampanjer. Men hur kan man faktiskt tjäna pengar på TikTok? Här är en komplett guide för att hjälpa dig komma igång.

Skapa en framgångsrik profil på TikTok

För att kunna tjäna pengar på TikTok måste du först bygga upp en stark profil. Detta innebär att du behöver fokusera på att skapa högkvalitativt innehåll som engagerar dina följare. För att göra detta bör du:

 • Hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna och hashtags.
 • Skapa roliga, intressanta och relevanta videor som har potential att gå virala.
 • Använda högkvalitativ utrustning för att producera professionella videor.
 • Samla på följare och engagemang genom att delta i utmaningar och interagera med andra användare.

 

Hur tjänar man pengar på TikTok genom sponsring?

Ett av de mest populära sätten att tjäna pengar på TikTok är genom sponsring. Detta innebär att företag betalar dig för att marknadsföra deras produkt eller tjänst till dina följare. För att kunna få sponsring måste du ha en stor följarskara och ett högt engagemang. Här är några tips för att komma igång:

 • Skapa innehåll som är relevant för dina följares intressen och målgrupp.
 • Nätverka med företag inom din nisch och bygg upp relationer.
 • Var transparent om sponsrade inlägg och följ relevanta riktlinjer.
 • Förhandla om rättvisa ersättningar och marknadsföringsvillkor.

Exempel: En populär TikTok-användare som har gjort sig känd genom sponsring är Charli D’Amelio. Hon har samarbetat med flera företag, inklusive Morphe, Hollister och Dunkin’ Donuts, för att marknadsföra deras produkter på sin kanal.

Hur tjänar man pengar på TikTok genom live-sändningar?

En annan populär metod för att tjäna pengar på TikTok är genom live-sändningar. Under live-sändningar kan tittare skicka virtuella presenter till användare, vilket användaren kan omvandla till riktiga pengar. För att kunna dra nytta av denna funktion måste du ha minst 1000 följare och vara över 18 år gammal. Här är några tips för att tjäna pengar genom live-sändningar:

 • Var konsekvent och planera dina sändningar för att locka tittare.
 • Använd interaktiva verktyg som frågeformulär och gåvor för att engagera tittarna.
 • Använd utmaningar och teman som är relevanta för att tjäna pengar på TikTok.

Hur tjänar man pengar på TikTok genom affiliate marknadsföring?

Affiliate-marknadsföring är en effektiv metod för att tjäna pengar på TikTok. Det innebär att du marknadsför en produkt eller tjänst på din kanal och får en provision varje gång någon köper produkten via din unika länk. Här är några steg du kan följa för att tjäna pengar genom affiliate-marknadsföring på TikTok:

 • Välj produkter som passar din målgrupp och dina intressen Det är viktigt att välja produkter som är relevanta för din målgrupp och dina intressen. Detta gör det lättare att marknadsföra produkten och ökar chansen att dina följare köper produkten.
 • Skapa innehåll som visar produkten i aktion Skapa kreativt och engagerande innehåll som visar produkten eller tjänsten i aktion. Du kan använda utmaningar, danser eller andra roliga idéer för att marknadsföra produkten på ett underhållande sätt.
 • Förse dina följare med en unik länk Förse dina följare med en unik länk som de kan använda för att köpa produkten. Denna länk är kopplad till ditt affiliate-konto och ger dig provisionen för varje köp som görs via länken.
 • Följ TikToks riktlinjer Följ TikToks riktlinjer och undvik att bryta reglerna. Detta kan inkludera att inte marknadsföra produkter som är olagliga eller bryter mot TikToks riktlinjer.
 • Skapa en stark relation med dina följare Skapa en stark relation med dina följare genom att svara på deras kommentarer och förse dem med värdefullt innehåll. Ju starkare relation du har med dina följare, desto mer sannolikt är det att de kommer att köpa produkter via dina affiliate-länkar.

  Exempel: En populär TikTok-användare som har tjänat pengar genom affiliate-marknadsföring är Rachel Pedersen. Hon har använt sin plattform för att marknadsföra kurser och program inom sociala medier-marknadsföring och har tjänat en betydande inkomst genom affiliate-länkar. Genom att följa de fem stegen ovan har hon lyckats skapa en lönsam företagsverksamhet på TikTok.

  Hur tjänar man pengar på TikTok genom Live sändning?

  Live-sändningar på TikTok är en annan populär metod för att tjäna pengar på plattformen. Här är några sätt att tjäna pengar genom live-sändningar:

  • Få virtuella gåvor från tittare Tittare kan skicka virtuella gåvor till ditt konto under en live-sändning. Dessa gåvor kan sedan bytas in mot riktiga pengar. Ju fler gåvor du får, desto mer pengar tjänar du.
  • Använda TikToks monetariseringssystem TikTok erbjuder nu ett monetariseringssystem för sina användare. Detta innebär att du kan tjäna pengar på dina live-sändningar genom annonser, märkta partnerprogram och andra monetiseringsmöjligheter.
  • Marknadsföring av produkter och tjänster Du kan också använda dina live-sändningar för att marknadsföra produkter och tjänster till din publik. Detta kan inkludera att marknadsföra egna produkter eller produkter från andra företag genom affiliate-marknadsföring.
  • Förse exklusivt innehåll Du kan också använda dina live-sändningar för att förse din publik med exklusivt innehåll som inte är tillgängligt någon annanstans. Detta kan innebära att visa bakom kulisserna-material, dela exklusiva tips och tricks eller att svara på frågor från din publik.
  • Samarbeta med andra användare Du kan också samarbeta med andra TikTok-användare för att skapa gemensamma live-sändningar. Detta kan hjälpa dig att nå en större publik och öka dina chanser att tjäna pengar.

   Exempel: En populär TikTok-användare som har tjänat pengar genom live-sändningar är Abigail Barlow. Hon har använt sin plattform för att skapa musik, interagera med sin publik och sända live-konserter. Genom att samla in gåvor från tittare under hennes live-sändningar har hon kunnat tjäna en inkomst genom TikTok.

   Hur tjänar man pengar på TikTok genom egen butik

   TikTok har också lanserat en “Shop”-funktion som gör det möjligt för användare att köpa produkter direkt från plattformen. Här är några sätt att tjäna pengar genom Shop-funktionen på TikTok:

   • Sälja dina egna produkter Du kan använda Shop-funktionen för att sälja dina egna produkter till din publik. Detta kan inkludera allt från kläder och accessoarer till digitala produkter som musik eller e-böcker.
   • Marknadsföra produkter från andra företag Du kan också använda Shop-funktionen för att marknadsföra produkter från andra företag genom affiliate-marknadsföring. Genom att marknadsföra produkter som passar din publik och länka till dem i dina inlägg kan du tjäna en provision på försäljningarna.
   • Använda TikToks annonseringsplattform TikTok erbjuder nu också en annonseringsplattform som gör det möjligt för företag att skapa annonser på plattformen. Genom att samarbeta med företag som annonserar på TikTok kan du tjäna pengar genom att marknadsföra deras produkter eller tjänster i dina inlägg och videor.
   • Skapa sponsorinlägg Du kan också skapa sponsorinlägg på TikTok för att tjäna pengar. Detta innebär att du skapar inlägg som marknadsför en specifik produkt eller tjänst och får betalt för att göra det. Det är viktigt att välja sponsorer som passar din publik och att tydligt markera inläggen som sponsrade.

    Exempel: En TikTok-användare som har tjänat pengar genom Shop-funktionen är Courtney Black. Hon är en träningsinstruktör och har skapat en egen linje med träningskläder som hon säljer genom Shop-funktionen på TikTok. Genom att marknadsföra sina produkter på plattformen har hon kunnat öka sin försäljning och tjäna en inkomst.

    Hur tjänar man pengar på TikTok som konsult

    En annan metod att tjäna pengar på TikTok är genom att erbjuda konsulttjänster för företag och varumärken som vill använda plattformen för marknadsföring. Här är några sätt att tjäna pengar som konsult på TikTok:

    • Strategisk rådgivning Som TikTok-konsult kan du hjälpa företag att utveckla en strategi för hur de kan använda plattformen på ett effektivt sätt. Det kan inkludera att skapa innehållsplaner, identifiera relevanta influencers att samarbeta med, och utveckla annonseringsstrategier.
    • Innehållsskapande Som konsult kan du också erbjuda tjänster för att skapa innehåll åt företag. Det kan inkludera att skapa videoinnehåll eller bilder för användning på TikTok eller andra sociala medieplattformar.
    • Influencer Marketing Ett annat sätt att tjäna pengar som TikTok-konsult är att hjälpa företag att hitta och samarbeta med influencers på plattformen. Som expert på TikTok kan du hjälpa företag att hitta rätt influencer som passar deras varumärke och målgrupp.
    • TikTok Ads Manager TikTok har en egen annonseringsplattform som heter TikTok Ads Manager. Som konsult kan du hjälpa företag att skapa annonser på plattformen och optimera deras annonseringsstrategier för att maximera avkastningen på investeringen.

     Exempel: En TikTok-konsult som har tjänat pengar genom att erbjuda konsulttjänster för företag är Rachel Pedersen. Hon erbjuder TikTok-konsulttjänster för företag och varumärken som vill använda plattformen för marknadsföring. Rachel hjälper sina klienter med att utveckla en effektiv TikTok-strategi, skapa engagerande innehåll och identifiera rätt influencer att samarbeta med.

     Sammanfattningsvis kan man säga att genom att erbjuda konsulttjänster för företag som vill använda TikTok som marknadsföringskanal, kan man tjäna pengar på plattformen. Det kräver en förståelse för plattformen och dess målgrupp samt förmågan att skapa engagerande innehåll som passar varumärket.

     Sammanfattning

     • Genom att bli en TikTok Partner och tjäna pengar på annonser.
     • Genom att sälja produkter med hjälp av Shop-funktionen på TikTok.
     • Genom att använda affiliate-marknadsföring och marknadsföra produkter från andra företag.
     • Genom att skapa sponsorinlägg och få betalt för att marknadsföra produkter eller tjänster.
     • Genom att sälja livestream-tillbehör och få betalt för virtuella gåvor från dina följare.
     • Genom att erbjuda tjänster som konsult eller influencer för företag och varumärken.

      Det är viktigt att komma ihåg att det inte är en garanti att man kommer att tjäna pengar på TikTok och det kan ta tid att bygga upp en publik och skapa engagerande innehåll. Men genom att använda några av dessa strategier kan man öka sina chanser att göra det.

      Samin Panah

      Samin Panah

      Grundare CROSEO

      Hjälp med digital marknadsföring?

      Har du funderingar gällande digital marknadsföring? Vi är ganska trevliga och vänliga, så prova kontakta oss så kontaktar vi dig för att ha en skön pratstund helt enkelt!

      Location

      Turning Torso 6004,
      211 15 Malmö,
      Skåne, Sverige

      +46(0)763099293

      info@croseo.se

      Följ oss på sociala medier