Hur går man live på tiktok?

Vi förklarar det steg för steg

Hur går man live på TikTok?

Att ha en livestream på TikTok kan vara ett utmärkt sätt att interagera med din publik och skapa en djupare anslutning till dem. Här är en steg-för-steg-guide för att hjälpa dig att komma igång med en livestream på TikTok.

Kolla in TikToks livestreamingpolicy

Innan du börjar livestreama på TikTok är det viktigt att du känner till plattformens riktlinjer för livestreaming. TikTok har strikta regler för vad som är tillåtet i en livestream, till exempel innehåll som är olagligt, hotfullt eller diskriminerande är inte tillåtet. Se till att du läser igenom riktlinjerna noggrant innan du börjar livestreama för att undvika att bryta mot reglerna och riskera att bli avstängd från plattformen.

Kolla in dina kontoinställningar

För att starta en livestream på TikTok måste du ha minst 1000 följare på ditt konto och du måste ha varit aktiv i minst 30 dagar. Se till att ditt konto är uppdaterat med de senaste inställningarna och att du har verifierat ditt telefonnummer.

Klicka på kameraknappen

För att starta en livestream på TikTok behöver du klicka på kameraknappen längst ner på skärmen i appen. Detta öppnar kameravyn och ger dig möjlighet att välja vilken typ av innehåll du vill skapa, inklusive livestreams.

Välj livestream-alternativet

När du är inne i kameravyn kan du välja mellan olika alternativ längst ner på skärmen. Välj livestream-alternativet genom att svepa till höger tills du hittar det.

Fyll i informationen om din livestream

När du väljer livestream-alternativet kommer du att bli ombedd att fylla i information om din livestream, inklusive titeln, en beskrivning och taggar. Detta hjälper användare att hitta din livestream och ger dem en förhandsvisning av vad de kan förvänta sig.

Starta din livestream

När du har fyllt i all information och gjort dig redo för din livestream är det dags att starta den. Klicka på “Start Broadcast” längst ner på skärmen för att börja sända.

 

Interagera med din publik

När du har startat din livestream kan användare börja titta på den och skicka kommentarer och likes. Se till att du interagerar med din publik genom att besvara deras frågor och kommentarer. Detta hjälper till att skapa en djupare anslutning till dina följare och kan bidra till att öka din publik.

Avsluta din livestream

När du är klar med din livestream och vill avsluta den, klicka på “End Broadcast” längst ner på skärmen. Detta avslutar din livestream och gör den tillgänglig för visning i 24 timmar efter att den är klar.

  Samin Panah

  Samin Panah

  Grundare CROSEO

  Hjälp med digital marknadsföring?

  Har du funderingar gällande digital marknadsföring? Vi är ganska trevliga och vänliga, så prova kontakta oss så kontaktar vi dig för att ha en skön pratstund helt enkelt!

  Location

  Turning Torso 6004,
  211 15 Malmö,
  Skåne, Sverige

  +46(0)763099293

  info@croseo.se

  Följ oss på sociala medier