10 tips för att lyckas med din SEO 2023

Här får du de 10 bästa tipsen för att lyckas med din SEO 2023

Lyckas med din SEO 2023

SEO (Search Engine Optimization) är en viktig del av marknadsföring på nätet. Det hjälper dig att öka din synlighet i sökmotorerna och locka mer trafik till din webbsida. Men SEO är också en ständigt föränderlig process, och det kan vara svårt att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och bästa praxis.

Här är 10 tips för att lyckas med din SEO 2023:

1. Optimering för röstassistent

Röstassistenterna blir alltmer populära och det är viktigt att optimera din webbsida för att inkludera frågor och svar som röstassistenten kan svara på.

För att optimera din webbsida för röstassistenterna behöver du ta hänsyn till hur folk pratar och formulerar frågor. Eftersom människor vanligtvis pratar annorlunda än hur de skriver, behöver du optimera din webbsida för naturlig språkbehandling (NLP).

För att optimera för röstassistenterna, behöver du skapa innehåll som svarar på vanliga frågor som folk kan tänkas ha om ditt företag eller dina produkter och tjänster. Det kan också vara till hjälp att inkludera en FAQ-sida eller en sida med vanliga frågor och svar på din webbsida.

När du skapar innehåll för röstassistenterna, bör du också tänka på att använda vanliga språkliga uttryck och att undvika alltför tekniskt eller fackligt språk. Detta hjälper till att göra din webbsida mer tillgänglig för vanliga användare och ökar chansen att de hittar din webbsida när de söker efter information.

För att optimera din webbsida för röstassistenterna bör du också se till att din webbsida är optimerad för att besvara frågor som folk kan tänkas ha. Det kan inkludera att inkludera frågor och svar direkt på din webbsida eller att använda schema markup för att göra det lättare för röstassistenterna att hitta relevant information.

Det är också viktigt att se till att din webbsida är mobiloptimerad, eftersom röstassistenterna vanligtvis används på mobiltelefoner eller andra mobila enheter. Detta inkluderar att se till att din webbsida laddar snabbt på mobila enheter och att den är lätt att navigera.

 

2. Användning av visuellt innehåll

Visuellt innehåll, såsom bilder, video och infografik, är viktigt för att förbättra din SEO. Det är en kraftfull strategi för att öka engagemanget på din webbsida och kan också hjälpa till att förbättra din synlighet i sökmotorerna.

Bilder är ett enkelt sätt att förbättra din webbsidas utseende och engagemang. Att inkludera relevanta bilder i ditt innehåll kan hjälpa till att fånga läsarens uppmärksamhet och göra det lättare att förklara eller illustrera dina poänger. För att förbättra din SEO bör du också optimera dina bilder genom att inkludera relevanta alt-taggar och filnamn, så att sökmotorerna kan förstå vad bilderna handlar om.

Video är ett annat kraftfullt verktyg för att förbättra din webbsidas SEO. Att inkludera videoklipp på din webbsida kan öka engagemangstiden och öka besökarnas intresse för ditt innehåll. Du kan också använda videor för att förklara komplicerade ämnen eller ge en rundtur på din webbsida. För att optimera din SEO bör du inkludera relevanta sökord i titeln och beskrivningen av dina videor.

Infografik är ett utmärkt sätt att visualisera komplex information och göra den lättförståelig. Genom att inkludera infografik på din webbsida kan du förbättra engagemanget och öka delningar på sociala medier. För att optimera din SEO bör du inkludera relevant text och sökord på din infografik och optimera den för delning på sociala medier.

För att dra nytta av visuellt innehåll för din SEO-strategi, bör du också tänka på att inkludera relevant text på din webbsida. Sökmotorer som Google och Bing använder fortfarande text för att förstå vad din webbsida handlar om. Genom att inkludera relevant text på din webbsida, inklusive sökord och rubriker, kan du öka din synlighet i sökmotorerna och förbättra din SEO-prestanda.

Slutligen är det viktigt att se till att ditt visuella innehåll är av hög kvalitet och relevant för ditt innehåll. Att inkludera visuellt innehåll bara för sakens skull kan faktiskt skada din SEO-prestanda. Se till att ditt visuella innehåll är relevant och hjälper till att förbättra användarupplevelsen på din webbsida.

3. Mobile First

Mobile First är en term som används för att beskriva Googles skiftande prioriteringar när det gäller att indexera och ranka webbsidor. Tidigare prioriterade Google att indexera och ranka webbsidor baserat på deras desktop-version, men nu prioriterar de mobilversionen av webbsidor.

Detta betyder att det är viktigt att din webbsida är optimerad för mobilanvändare för att förbättra din SEO-prestanda. Mobiloptimering handlar om att se till att din webbsida är lätt att använda och navigera på en mobil enhet. Detta innefattar att använda responsiv design, optimera bildstorlekar och filstorlekar, och se till att text och knappar är lättlästa och användarvänliga.

För att förbättra din mobiloptimering bör du också överväga att använda AMP (Accelerated Mobile Pages), en teknik som gör att din webbsida kan laddas mycket snabbare på mobil enheter. AMP är en renare version av din webbsida som laddar snabbt och minimerar användningen av data. Google prioriterar nu AMP-sidor i sökresultaten för mobilanvändare, så att använda AMP kan hjälpa till att förbättra din synlighet och SEO-prestanda på mobila enheter.

Ett annat sätt att förbättra din mobiloptimering är att se till att din webbsida har en snabb laddningstid. Mobilanvändare förväntar sig att en webbsida laddas snabbt på deras enheter, och en långsam laddningstid kan skada din SEO-prestanda och användarupplevelse. För att förbättra din laddningstid bör du optimera dina bilder, använda cachning och minifieringstekniker för att minska filstorleken på din webbsida.

4. E-A-T (E-E-A-T)

E-A-T (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) är en viktig del av Googles kvalitetsriktlinjer som används för att bedöma och ranka webbsidor baserat på deras kvalitet och relevans för användarna. Google prioriterar nu högkvalitativt innehåll som har E-A-T-faktorer i sitt rankingalgoritm. Det är viktigt att skapa högkvalitativt och relevant innehåll som visar din expertis och auktoritet på ämnet för att förbättra din E-A-T och därmed förbättra din SEO-prestanda.

Expertis handlar om att visa att du har den nödvändiga kunskapen och erfarenheten inom ditt område. För att visa din expertis bör du skapa innehåll som är informativt, relevant och lättförståeligt för dina användare. Detta kan innefatta att skapa guider, besvara vanliga frågor eller publicera inlägg om de senaste trenderna eller händelserna inom ditt område.

Authoritativeness handlar om att visa att du är en auktoritet inom ditt område. Detta kan göras genom att publicera innehåll på andra högkvalitativa webbsidor eller genom att skapa innehåll som refereras till av andra webbsidor. Det är också viktigt att bygga upp ditt varumärke och din närvaro på sociala medier för att öka din auktoritet och synlighet.

Trustworthiness handlar om att visa att du är en tillförlitlig källa och att du tar hänsyn till användarnas behov och förväntningar. För att visa din tillförlitlighet bör du se till att din webbsida är säker och skyddad mot skadligt innehåll och att du har en tydlig och transparent policy för hur du behandlar användardata. Det är också viktigt att skapa innehåll som är noggrant och korrekt och att undvika missledande eller vilseledande information.

5. Länkbyggande

Att bygga relevanta och högkvalitativa länkar till din webbsida är en viktig del av SEO. Det hjälper till att öka din auktoritet och synlighet i sökmotorerna.

6. Användning av sökordsfraser

Användning av sökordsfraser – Att använda sökordsfraser istället för enskilda sökord blir allt viktigare för SEO. Det hjälper till att öka din synlighet i sökmotorerna för långsvansfraser och kan också bidra till att öka din CTR (Click-Through-Rate).

Att använda sökordsfraser istället för enskilda sökord kan vara mer effektivt för att ranka högre i sökmotorerna eftersom det ger en mer specifik och relevant sökträff. Dessutom kan det hjälpa dig att skapa en mer naturlig och lättläst text som även förbättrar användarupplevelsen.

För att använda sökordsfraser effektivt bör du först göra en sökordsanalys för att hitta relevanta sökordsfraser som används av din målgrupp. Detta kan göras genom att använda sökordsverktyg som Google AdWords Keyword Planner, SEMrush, Ahrefs eller Moz.

När du har identifierat relevanta sökordsfraser bör du använda dem i din content strategi. Detta innebär att du bör använda sökordsfraser i din rubrik, inledning, brödtext och metadata. Se till att du använder sökordsfraserna på ett naturligt sätt och undvik att överanvända dem, då det kan skada din SEO. Du bör även använda variationer av sökordsfraserna för att öka relevansen och undvika keyword stuffing.

En annan fördel med att använda sökordsfraser är att det kan hjälpa dig att optimera din content för röstassistenterna, eftersom röstassistenterna vanligtvis svarar på långsökt information baserat på sökordsfraser.

Slutligen är det viktigt att övervaka din sökordsanalys och anpassa din content strategi regelbundet för att hålla dig uppdaterad med de senaste sökbeteendena hos din målgrupp. På så sätt kan du säkerställa att du är relevant och synlig för dina besökare.

7. Snabbhet

Sökmotorerna värdesätter snabba webbsidor, så det är viktigt att se till att din webbsida laddar snabbt.

8. Lokal SEO

Om du har en lokal verksamhet är det viktigt att optimera din webbsida för lokal SEO. Det inkluderar att skapa en Google My Business-profil och att inkludera lokala sökord på din webbsida.

 

Lokal SEO – Om du har en lokal verksamhet är det viktigt att optimera din webbsida för lokal SEO. Det inkluderar att skapa en Google My Business-profil och att inkludera lokala sökord på din webbsida. skriv mer

Lokal SEO är en viktig del av SEO-strategin för företag som vill attrahera lokal trafik och kunder. Lokal SEO hjälper dig att synas på Google Maps, Google My Business och andra plattformar som är relevanta för din lokala målgrupp.

Här är några tips för att optimera din webbsida för lokal SEO:

 

 • Skapa en Google My Business-profil: Detta är den första och viktigaste åtgärden för att optimera din webbsida för lokal SEO. Genom att skapa en Google My Business-profil kan du visa upp din verksamhet på Google Maps och ge användare tillgång till viktig information som öppettider, adress och kontaktuppgifter.
 • Optimering av din webbsida med lokala sökord: Använd lokala sökord i dina rubriker, text och metadata. Tänk på vilka sökord som är mest relevanta för din målgrupp och din verksamhet.
 • Inkludera lokala recensioner: Recensioner från nöjda kunder hjälper till att öka din trovärdighet och auktoritet för lokal SEO. Uppmana därför dina kunder att lämna recensioner på Google My Business-profilen.
 • Skapa lokala länkar: Länkar från andra lokala företag och organisationer kan hjälpa dig att ranka högre i sökmotorerna. Försök att bygga relationer med andra lokala företag och samarbeta för att skapa länkar.
 • Optimering av din webbplats för mobila enheter: Eftersom en stor andel av lokala sökningar görs från mobila enheter är det viktigt att din webbplats är optimerad för mobilanvändare. Se till att din webbplats är mobilanpassad och lätt att navigera.

  9. Sökmotorernas nya funktioner

  Sökmotorerna introducerar ständigt nya funktioner, som Featured Snippets och People Also Ask. Det är viktigt att se till att din webbsida är optimerad för dessa funktioner.

  Featured Snippets är en box som visas högst upp på Googles sökresultatsida och innehåller en kort sammanfattning av det mest relevanta svaret på sökfrågan. Denna funktion är särskilt viktig för röstassistentoptimering eftersom den ofta används som svar på talade frågor.

  För att optimera din webbsida för Featured Snippets bör du se till att ditt innehåll är lättläst, svarar på en specifik fråga och innehåller relevanta sökord. Du kan också använda formatering, som listor och tabeller, för att göra ditt innehåll mer lättläst för sökmotorer.

  People Also Ask (PAA) är en annan viktig funktion som visar en lista med relaterade frågor baserat på användarens ursprungliga sökning. Dessa frågor visas vanligtvis under det utvalda sökresultatet och ger användarna möjlighet att fördjupa sig i ämnet.

  För att optimera din webbsida för PAA bör du se till att ditt innehåll svarar på relaterade frågor och att du använder sökordsfraser i ditt innehåll. Du kan också använda frågor och svar-formatet på din webbsida för att göra ditt innehåll mer lättläst för sökmotorer.

  Utöver Featured Snippets och PAA introducerar sökmotorerna ständigt nya funktioner som kan påverka din SEO-strategi. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om dessa funktioner och se till att din webbsida är optimerad för dem.

  10. Kvalitetsinnehåll

  Slutligen är kvalitetsinnehåll en viktig del av SEO. Det hjälper till att öka engagemanget och kan också bidra till att öka din auktoritet och synlighet i sökmotorerna.

  Sammanfattning

  Sammanfattningsvis handlar SEO om att optimera din webbsida för att ranka högre i sökmotorerna och öka trafiken till din webbsida. För att lyckas med SEO behöver du ha en bra on-page SEO-strategi som inkluderar att skapa högkvalitativt innehåll, optimera dina meta-taggarna, använda sökordsfraser, mobila optimering, använda visuellt innehåll och ha en lokal SEO-strategi om det är relevant för din verksamhet.

  Off-page SEO är också viktigt och inkluderar att skapa kvalitetslänkar från andra webbsidor, ha en stark social media-närvaro och se till att din webbsida har hög E-A-T (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) för att visa din expertis och auktoritet på ämnet.

  Sökmotorerna utvecklas ständigt och introducerar nya funktioner, såsom Featured Snippets och People Also Ask, som är viktiga att optimera för att öka din synlighet och rangordning i sökresultaten.

  Genom att följa dessa SEO-tips kan du öka dina chanser att ranka högre i sökmotorerna, öka trafiken till din webbsida och öka din online-närvaro.

  Samin Panah

  Samin Panah

  Grundare CROSEO

  Hjälp med digital marknadsföring?

  Har du funderingar gällande digital marknadsföring? Vi är ganska trevliga och vänliga, så prova kontakta oss så kontaktar vi dig för att ha en skön pratstund helt enkelt!

  Location

  Turning Torso 6004,
  211 15 Malmö,
  Skåne, Sverige

  +46(0)763099293

  info@croseo.se

  Följ oss på sociala medier